REVIEW SANATATE

Exercițiile fizice care NU sunt indicate după vârsta de 40 de ani

Foto: Pinterest.com

În mod surprinzător, nu toate exercițiile sunt indicate persoanelor care au depășit vârsta de 40 de ani. De fapt, studiile recente au descoperit că exercițiile considerate odată ca fiind o modalitate eficientă de a scăpa rapid de grăsimea abdominală, de a ne tonifia și de a arăta mai tineri … s-au dovedit că provoacă exact contrariul în cazul persoanelor de vârstă mijlocie: acumularea de grăsimi în zona abdominală, pierderea tonificării mușchilor și inflamații care determină îmbătrânirea.

Este bine cunoscut faptul că după 35 de ani corpul se schimbă din punct de vedere hormonal și că, datorită acestui proces, începem să câștigăm în greutate mai ușor, în special în jurul zonei abdominale. Totodată, începem să ne pierdem tonusul muscular, o aparentă slăbire pe cântar, dar nu și în realitate, mușchii tonifiați fiind înlocuiți de acel aspect flasc, de care nu putem fi mândri deloc.

CITEȘTE ȘI: Cele mai mari RISCURI MEDICALE pentru bărbaţii de peste 40 de ani

Ceea ce nu ați știut, cu siguranță, este faptul că noi înșine, prin anumite exerciții fizice, ne putem înrăutăți situația, în loc să ne ajutăm. O dietă mai strictă, exerciții intense care nu ne fac decât rău… și rețeta distrugătoare este gata!

1. Cardio

Cardio-ul cronic stimulează procesul de acumulare a grăsimilor în zona abdominală și accelerează procesul de îmbătrânire. Prea mulți oameni cred că exercițiile cardio sunt răspunsul la tot ceea ce privește pierderea în greutate și pierderea de grăsimi. Dar studiile recente demonstrează cu totul altceva: exercițiile intense de cardio suprasolicită corpul și cresc producția hormonului de stres având ca rezultat exact contrariul a ceea ce ne dorim, acumularea de grăsimi în zona abdominală.

CITEȘTE ȘI: REGIM pentru 4 SĂPTĂMÂNI pentru tratarea DEZECHILIBRULUI HORMONAL

Studiile au arătat, de asemenea, că sesiunile frecvente și intense de cardio distrug musculatura și cresc producția de radicali liberi, provocând inflamațiile cronice care accelerează îmbătrânirea și duc la boli grave.

Deci, dacă ați ”rupt” banda de alergare, ați răsturnat o bicicletă staționară sau ați dat peste cap un alt echipament de cardio … trebuie să vă opriți! Există o modalitate mult mai bună și mai sănătoasă de a rămâne în formă după 40 de ani!

Modul cel mai eficient de a scăpa de kilogramele în plus și de a fi în formă și după 40 ani, fără a ne confrunta cu efectele secundare negative ale cardio-ului convențional, este extrem de simplu: somnul.

CITEȘTE ȘI: CE analize TREBUIE să facă o femeie la 20, 30, 40 și 50 de ani

Lipsa somnului cauzează acumulările de grăsime de pe abdomen. Pe măsură ce îmbătrânim și suntem din ce în ce mai stresați datorită ritmului cotidian, obținerea unui somn suficient devine o problemă extrem de mare. Deși corpul uman este rezistent și poate suporta mult stres, există un lucru cu care NU se poate descurca bine fără … și acest lucru este somnul.

De fapt, atunci când suntem lipsiți de un somn odihnitor, corpul nostru este copleșit de hormonul stresului, cortizolul, care iubește depunerile de grăsime în și în jurul taliei.

Prin urmare, trebuie să obținem o perioadă de somn de calitate … CITEȘTE: Care sunt trucurile recomandate de specialiști pentru a avea un somn odihnitor

2. Abdomenele, repetate la nesfârșit

Din nefericire, a face exerciții țintite, cum ar fi abdomene și cele pentru laterale nu va rezolva absolut nimic pentru a ne ajuta să scăpăm de surplusul acumulat în zona taliei, deoarece nu ating fondul problemei.

CITEȘTE ȘI: 40 de ani? Cum să îți schimbi rutina zilnică pentru a rămâne în formă

În realitate, efectuarea unor mișcări exagerate, abdomenele țintite, ne pot afecta spatele, cauzând un stres inutil asupra coloanei vertebrale. Așadar, nu vă mai pierdeți timpul că exerciții tipice pentru abdomen.

În schimb, indicat este să efectuați exerciții la intensitate mare, pe o durată foarte scurtă. Acestea inundă corpul cu hormoni anti-îmbătrânire care stimulează arderea grăsimilor, având ca rezultate un corp tonifiat și o sănătate de fier.

De asemenea, trebuie să țineți cont că rezultatele depind în acest caz nu de timp, ca în cazul altor exerciții fizice, ci doar de intensitate! Astfel, cu cât intensitatea – pe scurte perioade, atenție! – va fi mai mare, cu atât veți avea mai repede un corp mai subțire și mai tânăr.

CITEȘTE ȘI: DE CE trebuie să consumi CACAO, dacă ai PESTE 40 de ani

Concluzionând, cei mai mulți dintre noi nu suntem conștienți de faptul că tocmai organismul uman are un potențial uimitor de a încetini îmbătrânirea și de a împiedica răspândirea problemelor cauzate de vârsta mijlocie. Corpul nostru este deja echipat genetic cu hormonii esențiali, enzime și neuroni pentru a face acest lucru. Trebuia doar să știți CUM …

Succes!

Comentarii: