SANATATE

Sfaturi extrem de importante pentru sănătate: Cum ne putem proteja de toxine

Sfaturi extrem de importante şi de neratat ale specialiştilor. Cum putem scăpa de toxine? Medicii s-au decis să ne ofere toate secretele.

 

Dieta sănătoasă hrăneşte organismul cu nutrienţi de care avem nevoie, echilibrează nivelul zahărului în sânge şi menţine o greutate corporală normală. De-a lungul vieţii sunteme xpuşi diverselor toxine, de la fumul de ţigară, la gaze de eşapament, pesticide şi conservanţi folosiţi în alimente.

Unele dintre aceste substanţe pot acţiona în organism ca perturbatori ai stării de sănătate. Dr. Marilyn Glenville detaliază măsurile pe care le putem lua pentru a combate toxinele. Regula numărul 1 este aceea de a alege alimentele organice, pe cât posibil, iar în cazul în care fructele şi legumele nu sunt organice să fie spălate foarte bine sau curăţate de coajă.

Tigăile neaderente sunt de evitat pentru că straturile lor pot fi cancerigene, recomandarea este de a se găti în vase de inox, de fontă sau de sticlă, în locul celor de aluminiu. Alimentele se păstrează în frigider în vase de sticlă sau de porţelan şi nu în folie de plastic. Nu încălzim alimentele în vase de plastic – mai ales pe cele grase – pentru că xenostrogenii sunt atraşi de grăsime.

Utilizăm filtru de apă. Căutăm să folosim produse de curăţenie „naturale“ ca şi produse de îngrijire corporală pentru a reduce încărcătura toxică din mediul înconjurător, conform adevarul.ro. Plantele ţinute în casă ajută la absorbţia toxinelor.

Comentarii: