LIFESTYLE

Stresul la locul de muncă, ‘boală’ grea: Metodele prin care poţi rezolva problemele

Stresul la locul de muncă e o ‘boală’ extrem de grea. De multe ori, obosoala psihică e mult mai dăunătoare decât cea fizică. Am reuşit însă să găsim metodele prin care putem combate stresul şi ţi le împărtăşim şi ţie.

De ce ne întâmpinăm oaspeții cu pâine și sare?

La 91 de ani, Regina Elisabeta a Marii Britanii este mare amatoare de gadgeturi

Greșelile pe care NU trebuie să le faci de ziua ta: Sfaturi utile ale specialiștilor

În calitate de angajat, este adesea dificil să gestionezi factorii care declanşează stresul, din cauza diverselor distrageri care consumă gândurile.

Iată sfaturile britanicilor de la The Independent care te-ar putea ajuta în gestionarea mai eficientă a stresului cauzat de locul de muncă.

Știi CÂND și CUM trebuie să bei apă pentru a ajunge la greutatea ideală?

Ochelarii de vedere, preferații vedetelor! VEZI ce modele

Sentimentul constant că eşti copleşit, probleme de sănătate – stresul se poate manifesta în diverse forme, care te pot afecta atât emoţional, cât şi fizic. Primul pas spre eliminarea efector negative ale stresului este de a recunoaşte faţă de tine însuţi că eşti stresat.

Identifică factorii care cauzează stres

Deşi pare evident, este mai greu de făcut decât spus. În mod normal, angajaţii sunt stresaţi de anumite task-uri, proiecte, atribuţii care au un deadline. Totuşi, cauza exactă – ce anume din acel proiect, ce deadline, ce detaliu al atribuţiilor – ei bine, identificarea acestora este puţin mai dificilă, dar crucială.

Chimia din farfurie. IATĂ cum ARATĂ aditivii alimentari pe care îi mănânci zilnic

Ateii sunt mai inteligenți decât oamenii credincioși – concluzia cercetătorilor după 80 de ani de studii

Descoperă un echilibru

Stresul este deseori cauzat de multele responsabilităţi pe care le impune job-ul, iar pentru a rezolva cât mai repede şi eficient sarcinile de la locul de muncă, angajaţii au tendinţa de a-şi pune viaţa personală pe plan secund. Ei bine, acest lucru nu este benefic pentru ei. Este necesară găsirea unui echilibru între cele două aspecte: muncă şi viaţa personală.

Terapia vorbirii

Împărtăşeşte povara cu ceilalţi. Vorbind cu cineva care cunoaşte problemele sau lucrează într-un domeniu similar cu al tău, te poate ajuta foarte mult în depăşirea stării de stres. De obicei, vorbind cu un coleg de muncă sau cu cineva care activează în acelaşi domeniu s-a dovedit a fi mult mai util decât vorbitul cu persoanele care nu înţeleg pe deplin contextul.

Mai mult sex duce automat la o relație mult mai fericită, nu? Cercetătorii au aflat ALTCEVA!

Secretul longevităţii: ce INGREDIENTE folosesc chinezii pentru a trăi mai mult

Fă mişcare fizică

Plimbă-te, aleargă, înoată, mergi cu bicicleta sau fă yoga – astfel de activităţi te pot ajuta enorm, deoarece mişcarea fizică ajută la eliberarea endorfinelor – celulele care ne fac mai fericiţi sau ne induc într-o stare de spirit mai bună.

Citeste mai mult
Comentarii: