FRUMUSETE

TOP/ Cele mai eficiente exerciții pentru coapse mai subțiri

Foto: youtube.com

Pe lângă un regim alimentar echilibrat, consumul de apă şi evitarea dulciurilor/produselor făinoase, exerciţiile cardio sunt foarte importante dacă vrei să scapi de depunerile de grăsime din această zonă. În procesul de slăbire, foarte multe femei se confruntă cu probleme atunci când vine vorba despre grăsimea de pe coapse sau cea care se depune la nivelul abdomenului.

Cu toate că aceste zone necesită o atenţie sporită şi mai multă răbdare pentru a vedea rezultate nu trebuie să te descurajezi şi să continui cu un program regulat de sport, având grijă şi la alimentaţia ta zilnică.

Reguli de alimentaţie care te ajută să scapi de grăsimea de pe coapse

1. Consumă mai puţini carbohidraţi, iar în general alege-i pe cei complecşi din legume, verdeţuri şi cereale integrale. Evită cartofii, porumbul, pâinea şi orice alt produs care conţine făină rafinată.
2. Evită sucurile de fructe şi optează pentru 2 porţii de fructe proaspete pe zi.
3. Evită dulciurile procesate din comerţ şi alege mai degrabă fructele uscate (în cantităţi mici) sau o bucată de ciocolată neagră pentru a potoli pofta de dulce.
4. Consumă proteine din carne de vită, peşte, carne de curcan, carne de pui, ouă şi lactate.

CITEȘTE ȘI: Cele mai EFICIENTE exerciții pentru FESE rotunde și ferme

O dietă adecvată combinată cu un antrenament eficient va da roadele dorite, astfel încât poți să obții picioare sexy și tonifiate.

Top 3 cele mai eficiente exerciții pentru coapse mai subțiri

Acest set de 3 exerciții prezentat de o cunoscută antrenoare se poate face oriunde, nu ai nevoie de accesorii și este foarte eficient dacă-l faci de cât mai multe ori pe săptămână.

Sfatul antrenorului! Fiecare mișcare trebuie repetată timp de 30 de secunde, urmată de o pauză de 30 de secunde, după care se repetă încă trei runde cu același exercițiu. Astfel se poate ajunge până la 5 minute de antrenament intens pentru a obține coapse mai subțiri.

CITEȘTE ȘI: DURATA ideală a programului de exerciții fizice pentru slăbit

Iată care sunt cele mai eficiente 3 exerciții:

Exercițiul nr. 1. Din poziția drepți cu picioarele depărtate și vârfurile orientate în exterior, mâinile împreunate n dreptul pieptului trebuie să faci o genuflexiune, având grijă să centrezi greutatea pe călcâie. Trebuie să ai o poziție ca și cum te-ai așeza pe un scaun.

Din această poziție, cu spatele drept, se ridică călcâiele de la sol timp de 30 de secunde, având grijă să-ți menții echilibrul în timpul exercițiului. Menține călcâiele ridicate câteva secunde, se revine în poziția de genuflexiune și se repetă mișcarea 30 de secunde, urmată de pauză 30 de secunde și apoi încă trei runde asemănătoare.

Trebuie să te asiguri că genuflexiunea este amplă și posteriorul tău este cât mai jos, iar genunchii să nu depășească linia picioarelor. Menține pieptul ridicat și spatele drept pe durata exercițiului!

Exercițiul nr. 2. Din aceeași poziție de genuflexiune cu picioarele depărtate se trece la o altă mișcare foarte eficientă pentru a obține coapse mai subțiri. De data aceasta, trebuie să ridici alternativ câte un picior de la sol, menținând aceeași postură de genuflexiune și spatele drept.

CITEȘTE ȘI: Exercițiul-minune! Durează doar 3 MINUTE pe zi, dar îți lucreză TOȚI mușchii corpului

Concentrează-te asupra echilibrului, presând puternic în călcâiul piciorului care rămâne pe sol. Acest lucru te va ajuta să îți păstrezi echilibrul pe durata exercițiului.

Se efectuează 30 de secunde de repetări alternative, urmate de 30 de secunde pauză, apoi de încă trei runde asemănătoare.

Exercițiul nr. 3. Al treilea exercițiu eficient pentru a obține coapse mai subțiri combină genuflexiunile cu o fandare laterală, însă cu ridicarea unui picior. Din poziția drepți cu picioarele depărtate și vârfurile îndreptate către exterior, coboară posteriorul ca și pentru genuflexiune, însă du-te către stânga într-o fandare. Menține piciorul drept încordat, iar stângul se îndoaie și se ridică ușor de la sol, revenind mereu în aceeași poziție.

CITEȘTE ȘI: Exerciţiile care te ajută să scapi RAPID de CELULITĂ / VIDEO

Se repetă această mișcare timp de 15 secunde, înainte de a trece la celălalt picior. Asigură-te că poziția ta este corectă, posteriorul este mult în spate ca și cum te-ai așeza pe un scaun, iar spatele este menținut drept pe toată durata mișcării.

CITEȘTE ȘI: 5 minute: Exercițiile care înlocuiesc o oră în sala de gimnastică / VIDEO

Este foarte important să efectuezi cât mai des aceste exerciții pentru a întări musculatura picioarelor. Aceste mișcări efectuate cu regularitate sunt foarte bune pentru a obține coapse mai subțiri și picioare sexy.

Program de 3 minute pentru coapse subțiri

Deasemenea, ai la dispoziție un program simplu, care durează doar 3 minute, pe care îl poți efectua dimineața, înainte de a pleca la serviciu, sau seara, în timp ce te uiți la programul TV preferat:

Comentarii: