NUTRITIE

Această otravă vă distruge oasele, însă o beți în fiecare zi!

Foto: Pinterest.com

Multe persoane nu ştiu ce efecte negative are consumul de suc acidulat asupra sănătăţii sau altele, dimpotriva, consumă această otravă în fiecare zi, fiind conștiente de anumite pericole, dar fără a realiza gravitatea acestui gest.

CITEȘTE ȘI: Ce TIPURI de OUĂ trebuie neapărat să încerci

Conform cercetătorilor, sucul este otravă în pahar şi afectează corpul.

Iată ce se întâmplă în corp când în bei, în funcție de perioada trecută de la ingerare:

În primele 10 minute – O cană conţine 10 linguri de zahăr, ceea ce înseamnă 100% din doza zilnică. Fosforul, responsabil cu aromă, intră în sistem.

După 20 de minute – Creşte nivelul de glucoză şi creşte nivelul de insulină. Ficatul transformă zahărul în grăsime.

După 40 de minuteCafeina din suc este absorbită complet. Fluxul sanguin creşte şi ficatul eliberează şi mai mult zahăr în sânge. Creierul tău blochează receptorii hormonali pentru adenozină, ceea ce previne oboseala.

După 45 de minute – Secreţia de dopamină creşte, inducând o stare asemănătoare cu heroina.

După 50 de minute – Fosfatul de magneziu, acidul fosforic, zincul şi calciul duc la o accelerare a digestiei. Se mărește excreţia de calciu în urină.

CITEȘTE ȘI: Lucruri pe care NU trebuie să le faci în sala de sport, dar cu siguranță le faci…

După 60 de minute – Toate mineralele care ar trebui să ajungă în oase, inclusiv magneziul, calciul şi zincul, sunt excretate în urină.

După mai mult de o oră – Te simţi plină de energie şi începi să ai schimbări de stare.

Consumul de băuturi acidulate duce la distrugerea oaselor pe termen lung

Nutriţionistul Elena Bodea spune că printre cele mai dăunatoare alimente pentru sănătate sunt băuturile carbogazoase, ele provocând boli grave. „Printre primele efecte este scăderea nivelului de potasiu din sânge, care duce la slăbiciune musculară şi chiar la probleme cardiace. Pierderea de potasiu se datorează, în principal, prezenţei glucozei, fructozei şi a cofeinei din aceste băuturi. O altă problemă care poate să apară este afectarea ficatului, un organ important care se ocupă cu purificarea sângelui şi, apoi, rinichii, care filtrează toate lichidele. Sunt periculoase inclusiv băuturile acidulate care, combinate cu alte substanţe, pot forma pietre la rinichi”, atenţionează medicul Elena Bodea.

CITEȘTE ȘI: RISCUL MAJOR la care te expui dacă pisezi sau rupi MEDICAMENTELE pentru a le înghiți mai ușor

Specialista este de părere că băuturile carbogazoase consumate mai ales la prânz pot duce la creşterea nesănătoasă în greutate, dar şi la diabet zaharat – băuturile (foarte) îndulcite slăbesc capacitatea organismului de a gestiona nivelul de zahăr din sânge. În plus, continuţul de acid din băuturile răcoritoare distruge smalţul dinţilor. Consumul îndelungat de băuturi răcoritoare carbogazoase duc la formarea celulitei, datorită retenţiei de apă in plus, duc şi la o îmbătrânire prematură.

Nivel ridicat de aciditate

Medicii spun că indiferent de compania producătoare, băuturile carbogazoase au un PH acid de 2.51, adică aproximativ acelaşi ca şi oţetul, dar conţinutul de zahăr maschează nivelul ridicat al acidităţii. PH-ul apei este 7.

Din intregul sistem digestiv (de la gură pănă la rect), numai stomacul rezistă într-un mediu acid cu PH-ul 2.0. Înainte să ajungă în stomac, băuturile carbogazoase trec prin celelalte organe ale sistemului digestiv, provocând astfel un mediu anormal de acid.

CITEȘTE ȘI: Regulile secrete ale DIETELOR din cele mai sănătoase țări din lume

Acidul fosforic din băuturile carbogazoase concurează cu acidul clorhidric din stomac, afectând funcţiile acestuia, astfel, alimentele rămân nedigerate şi apar probleme precum: indigestiabalonarea, gaze intestinale.

Comentarii: