NUTRITIE

Alimentele care nu trebuie să lipsească de pe masa ta: Sunt VITALE pentru organism

Acestea sunt alimentele care nu trebuie să lipsească niciodată de pe masa ta. Sunt vitale pentru organism şi ar trebui să le consumi la fiecare masă.

 

Colagenul este o proteina structurala ce se regaseste din abundenta in organismul nostru, la nivelul pielii, parului si in alte tesuturi conjuctive. Organismul nostru produce in mod natural colagen, dar nivelul acestuia scade pe masura ce inaintam in varsta.

 

O scadere a nivelului de colagen poate avea ca rezultat pierderea elasticitatii pielii si a structurii intregului organism. Exista o serie de suplimente alimentare ce promit imbunatatirea nivelului de colagen din organism, insa expertii nu sunt de parere ca aceasta este cea mai buna modalitate pentru a recastiga flexibilitatea organismului si elasticitatea pielii. Iata care sunt alimentele ce stimuleaza, in mod natural, productia de colagen.

Articolele vestimentare care au impact direct asupra sănătății tale

Vezi CÂTE ouă poţi mânca în ziua de Paşte, fără să îţi dai FICATUL peste cap

Te ung pe… stomac! Uite ce să bei ÎNAINTEA unei mese copioase

Ardeiul gras rosu

Vitamina C, care se regaseste in abundenta in ardeii grasi rosii, este o vitamina necesara pentru productia de colagen in organism. “Vitamina C este un antioxidant natural ce stimuleaza sinteza colagenului. In absenta unei diete bogate in vitamina C, organismul nostru nu poate produce colagen in mod optim”, este de parere Ashley Barrient, medic dietetician in cadrul Northwestern Memorial Hospital din Chicago. Doar 100 de grame de ardei gras rosu reprezinta aproximativ 150% din doza zilnica de vitamina C. Alte surse de vitamina includ grapefruit, kiwi, ardei verzi, broccoli, capsuni si portocale.

IMAGINI SPECTACULOASE! Iată cum traversează râul această bătrânică pentru a merge la cumpărături

Cum sa faci CELE MAI BUNE legume la tigaie

INCREDIBIL! Cum ARATĂ femeia de 70 de ani care NU mai consumă zahăr de 28 de ani/ GALERIE FOTO

Rosiile

Tomatele sunt bogate in licopen, puternic antioxidant natural, si stimuleaza productia de colagen in organism. “Una dintre caile prin care pierdem colagenul pe masura ce imbatranim provine din mediu, de la poluanti si radiatii ultraviolete,” declara Mary Stevenson, medic dermatolog in cadrul New York University Langone. Licopenul poate ajuta astfel la stimularea productiei de colagen si ofera protectie suplimentara tenului. Licopenul il gasim si in alte legume de culoare rosie, precum pepenele si grapefruitul.

SURPRINZĂTOR! Ce NU știai despre consumul de alcool

Ce să NU îi spui niciodată celei mai bune PRIETENE

Somonul

Cu totii stim care sunt beneficiile consumului de pentru pentru sanatatea intregului organism. Somonul este, in acest sens, o sursa excelenta de acizi grasi omega-3, ce scad nivelul de inflamatie din organism si impiedica pierderea colagenului pe fondul efectelor nocive pe care mediul poluant le are asupra organismului. Expunerea prelungita la soare poate deteriora sinteza colagenului si declansa inflamatia pielii. Alimentatia bogata in acizii grasi omega-3, in special fructele de mare si pestele, lupta impotriva aparitiei inflamatiei si mentine nivelul optim de colagen, conform prevention.com. Alte surse bogate in omega-3 sunt fructele avocado, nucile si semintele de chia.

Ce ne transmit PICIOARELE despre sănătatea noastră?

Dureri de dinți, de burtică sau răceală? LINIȘTEȘTE-ȚI bebelușul prin MASAJ / ZONE & AFECȚIUNI

Dacă observi crăpături în pepene, NU îl mai consuma!


Semintele de floarea soarelui

Numai 28 de grame de seminte de floarea soarelui prajite asigura 37% din doza zilnica de vitamina E. “Precum se intampla cu alti antioxidanti, vitamina E previne actiunea daunatoare a radicalilor liberi asupra organismului. Astfel de actiuni pot deteriora calitatea tenului si reduce nivelul de colagen din intregul organism,” adauga Mary Stevenson, medic dermatolog. Pentru a impiedica aparitia ridurilor, specialistii recomanda consumul de alimente bogate in vitamina E, precum germenii de grau, migdalele, alunele si untul de arahide.

Comentarii: