SANATATE

De ce te simți OBOSIT după o zi de plajă

Foto: Pinterest.com

Dacă stai pe afară într-o zi călduroasă, probabil că nu va dura mult până vei începe să te simți obosit și încetinit. Dar de ce îți dă acest sentiment de somnolență statul în căldură?

Motivul acestei letargii este simplu: corpul tău muncește din greu pentru a păstra o temperatură normală, iar această muncă suplimentară te face să te simți obosit, după cum a declarat Michele Casey, director medical de la Duke Health din Carolina de Nord.

Corpul tău, mai ales la soare, trebuie să muncească pentru a menține o temperatură internă normală, iar într-o zi foarte călduroasă corpul face mai multe ajustări pentru a-și menține temperatura, potrivit sleep.org.

Foto: Pinterest.com

De exemplu, dilată vasele de sânge, un proces cunoscut sub numele de vasodilatare, care permite unei cantități mai mari de sânge să curgă în apropierea suprafeței pielii. În acest fel, sângele cald se răcește, eliberând căldură în timp ce se deplasează aproape de piele. Acest flux crescut de sânge în apropierea pielii explică și de ce unii oameni se înroșesc mai tare atunci când le este cald.

GESTUL cu care îi frângi inima în funcţie de zodia lui

DE CE au fost RETRASE de pe piață, în ultimul an de zile, PESTE 600 de medicamente

Pepenele verde, minune pentru sănătate: Ajută şi la siluetă

Pe lângă vasodilatare, organismul secretă transpirație prin piele. Această transpirație răcește pielea pe măsură ce se evaporă. Dar, pentru a face această muncă suplimentară, ritmul cardiac crește, precum și rata metabolică.

Foto: Pinterest.com

În cele din urmă, creșterea frecvenței cardiace și a ratei metabolice te face să te simți obosit sau somnoros.

În plus, majoritatea oamenilor sunt deshidratați. Când îți este cald și transpiri, nu faci decât să agravezi deshidratarea, iar un simptom al deshidratării este oboseala.

Clătite sănătoase fără făină și zahăr: 4 combinaţii delicioase!

Metode NATURALE de tratare a arsurilor solare

Ce spune FELUL în care mănânci despre personalitatea ta

Deteriorarea pielii de la soare poate mări intensitatea deshidratării. Atunci când razele soarelui ajung pe pielea ta, pot provoca modificări ale pigmentării, riduri și arsuri. Aceste schimbări chimice te fac de fapt să te simți obosit după o zi de plajă. Acest lucru se întâmplă pentru că organismul tău luptă pentru a repara daunele.

Foto: Pinterest.com

Arsurile solare afectează abilitatea organismului de a-și regla temperatura. În plus, în cazul arsurilor solare, corpul tău îndepărtează lichidul din restul corpului către arsură, în încercarea de a vindeca pielea. Această deviere înseamnă că ai și mai puțin fluid în general pentru transpirație, ceea ce poate duce la deshidratare și oboseală suplimentare.

Trucul care te ajută să mănânci pâine FĂRĂ să te îngrași

Vrei să arăţi perfect la plajă: Iată ce trebuie să mănânci

PROBLEMELE cauzate de guma de mestecat în cazul copiilor

Este recomandat să te hidratezi și să stai departe de razele directe ale soarelui, mai ales în intervalele orare periculoase din perioada prânzului.

Comentarii: