NUTRITIE

Trucul care te ajută să mănânci pâine FĂRĂ să te îngrași

Foto: Pinterest.com

Atât de des ni s-a spus că nu avem voie să mâncăm pâine, încât deja resimțim poftă amestecată cu teroare de fiecare dată când trecem pe lângă o brutărie. Cu toate acestea, nutriţioniştii încep să se îndoiască de acuratețea semnalelor lor de alarmă din acest punct de vedere și ne spun acum că există o modalitate prin care poți mânca pâine și fără să te îngrași!

Și nu ne referim (doar) la pâinea neagră sau la cea diet friendly, ci chiar la atât de delicioasa și totuși blamata pâine albă! Află de mai jos care este trucul care te ajută să te delectezi cu cele mai gustoase sortimente de pâine fără grija caloriilor în plus!

Cum sa mănânci pâinea, ca să nu te îngrași

Cercetătorii sunt tot mai porniți în ultima vreme să distrugă miturile care ne transformau alimentația într-un chin lipsit de cea mai mică urmă de plăcere; conform lor, acum poți mânca liniștită cea mai albă pâine de pe lume, fără grijă că te vei îngrășa!

Apa minerală ar putea fi una dintre cauzele obezității/ STUDIU

FALS sau ADEVĂRAT/ Trucuri de BEAUTY de pe net şi rezultatul lor în realitate

Mănâci sănătos, dar îți este foame în permanență? Ferește-te de acest INGREDIENT!

Ce trebuie să faci? Să îți supui pâinea unui proces de pregătire! Mai întâi, pune-o la congelator, apoi dezgheaț-o și adăpostește-o în prăjitorul de pâine. Conform experților, astfel scazi indicele glicemic al pâinii și nu doar că nu îți mai umpli corpul de calorii, dar nici nu îți mai afectezi tensiunea, nu te mai ”abonezi” la boli de inimă sau la obezitate ori la unele forme de cancer.

Foto: Pinterest.com

Cum au descoperit oamenii de știință trucul salvator? Ca întotdeauna, apelând la un studiu, publicat în European Journal Of Clinical Nutrition. Cercetarea a reunit 10 adulți sănătoși, care au fost rugați să consume ori pâine albă, proaspătă, pregătită la toast, ori înghețată și dezghețată sau înghețată, dezghețată și apoi introdusă în prăjitor. Rezultatul? Deși toate cele trei forme de pâine aveau un indice glicemic mai scăzut, doar ultima metodă de preparare aveau un impact mai mic asupra glicemiei subiecților.

Un nou TIP de pepene din DĂBULENI, va lua cu asalt piețele, spre șocul clienților

Cum au o siluetă de invidiat? Vedete care mănâncă ACELAȘI lucru în fiecare zi!

Secretul longevităţii: ce INGREDIENTE folosesc chinezii pentru a trăi mai mult

Acum, că ni s-a dezvăluit trucul salvator, suntem gata să trecem din nou prin fața brutăriei preferate, fără teamă că astfel ne vom compromite sănătatea!

Alte modalități prin care consumi pâine și reduci caloriile

Optează pentru pâine integrală sau neagră, din sortimente organice. Știm, nu e nimic nou, dar făina albă se dovedește inferioară celei integrale sau negre, ca aport adus sănătății tale. Iar dacă reușești să găsești și variante certificate organic, te poți considera o campioană a alimentației.

Foto: Pinterest.com

Mai bine consumi o chiflă aburindă, abia scoasă din cuptorul brutăriei tale preferate, decât să optezi pentru sortimentele gata feliate și eventual înghețate, pline de conservanți, de la supermarket (atenție, pâinea păstrată la congelator în magazin este diferită de procesul de înghețare/dezghețare pe care ți l-am recomandat mai sus).

CUM se taie UNGHIILE copiilor

Gențile metalice, modalitatea perfectă pentru completarea outfitului în 2017

O școală din Londra ar putea permite băieților să poarte fustă la uniformă. Care este motivul

Italienii adoră să își înmoaie bucățile de pâine aburinde în ulei de măsline și nu degeaba sunt considerați printre cei mai sănătoși oameni de pe pământ. Simplul gest de a purta bucata de pâine de la recipientul cu ulei la gură va încetini digestia și te va ajuta să mănânci mai lent; dar, adăugând savoare, vei consuma și mai puțină pâine! În plus, astfel te asiguri că incluzi în dieta ta și grăsimi sănătoase!

Foto: Pinterest.com

Fă cunoștință pâinii cu cine trebuie. Dacă vei înlocui grăsimile din sandwich-ul tău preferat cu alimente de calitate, vei vedea cum ajungi la un alt nivel. Alege două felii pregătite după ritualul de mai sus, adaugă carne slabă de curcan sau somon și include salată verde și roșii, iar masa ta de prânz nu a mai fost demult atât de sățioasă și de sănătoasă!

Comentarii: