RELATII

NU te baza pe căsătorie pentru a fi fericit! Concluziile alarmante ale specialiștilor

Foto: Pinterest.com

Încă de la vârstă fragedă, basmele și poveștile cu final fericit ne fac să credem că putem fi fericite în această viață doar dacă ne găsim „alesul”.

Totuși, rata ridicată de divorț ne provoacă să ne dorim să rămânem singure pentru o perioadă mai mare de timp și să cunoaștem persoana de lângă noi mult mai bine.

Fie că îți dorești o astfel de relație de iubire cu final fericit sau preferi viața solitară, cheia fericirii depinde de la persoană la persoană, conform experților.

Care sunt regulile ELEMENTARE de BUN SIMȚ pe care toată lumea ar trebui să le cunoască

MIEREA nu se strică niciodată. Mituri incredibile despre alimente

Trump Paper, hârtia igienică care promite ”moliciune fără frontiere”!

Persoanele care stau singure pentru o perioadă mai mare de timp se confruntă de cele mai multe ori cu presiune internă, dar și externă, din partea celor din jur și din partea media. Această presiune îi determină să se căsătorească de nevoie, crezând că astfel vor fi mai împliniți. Totuși, studiile arată că persoanele singure sunt mai fericite pe termen lung.

Viața solitară este asociată cu libertatea, cu abilitatea de a te concentra asupra propriei persoane. Femeile singure sunt persoane puternice și pot trăi fără a avea pe cineva în viața lor, de care să depindă. Au suficient timp pentru a sta alături de familie și prieteni, dar și pentru a se concentra asupra micilor plăceri.

Iată care sunt principalele motive pentru care oamenii singuri sunt mai fericiți decât cei căsătoriți:

Căsătoria nu te face mai fericit

Un studiu efectuat la Universitatea din Amsterdam și Institutul Demografic Interdisciplinar din Olanda a dezvăluit care sunt adevăratele efecte pe care căsătoria le are asupra sănătății generale și a gradului de satisfacție. Studiul condus de Matthijs Kalmijn a presupus un interviu telefonic efectuat pe 5.074 familii din Elveția între anii 1999 și 2014. Întrebările puse au avut ca scop evaluarea relațiilor din cadrul familiei, dar și efectele pe termen lung pe care divorțul și mariajul le au asupra individului. Concluzia? Oamenii căsătoriți erau mai nefericiți.

Foto: Pinterest.com

Efectele căsătoriei asupra sănătății

În timpul acestui studiu, profesorul Kalmijn a ajuns la concluzia că, pe măsură ce petrecem mai mult timp căsătoriți, devenim mai predispuși la depresie, sentimente care obișnuiesc să se înrăutățească în timp. Deși fericirea se citește pe chipurile proaspeților căsătoriți în timpul lunii de miere și la o scurtă perioadă după aceasta, bucuria începe să scadă odată cu trecerea anilor, conform matthijskalmijn.nl.

29 lucruri pe care le faci INCORECT

De ce toţi oamenii îşi încep existenţa ca…FEMEI

De ce să NU îți verifici telefonul înainte de culcare

Satisfacția generală din cadrul căsătoriei

Din acest punct de vedere, studiul arată că momentul căsătoriei crește satisfacția celor doi indivizi, dar aceasta scade pe măsură ce relația avansează. În mod interesant, aceste sentimente de fericire sunt mai des întâlnite la persoanele în vârstă, nu la cele tinere.

Ed Diener, profesor la Universitatea din Illinois, a ajuns la concluzii similare în timpul cercetărilor sale. „Unii oameni sunt mai fericiți decât ceilalți, asta este clar. Există lucruri pe care le poți face pentru a fi fericit, iar căsătoria este un pas prin care viața ta poate fi schimbată total”, spune acesta. În ce sens, ne lasă să ghicim.

Studiul efectuat de profesorul Kalmijn arată că mariajul îți aduce foarte puține beneficii. În timp ce sănătatea și nivelul de fericire cresc prin căsătorie, acestea nu sunt susținute de-a lungul ei.

Oboseală? Cum îți refaci RAPID rezervele de energie

GREȘELI comune care îți MĂRESC factura la curent

Banii care aduc bani: O mai ţii minte?

Cum poți fi fericit

Psihologul David Ludden afirmă că sunt 3 factori principali care îi fac pe oameni fericiți:

Resurse materiale suficiente: mâncare, haine, casă, sănătate;

Resurse sociale suficiente: familie și prieteni;

Mediu stabil: faptul că îți știi locul în această lume, credință și spiritualitate, a avea un scop în viață.

Foto: Pinterest.com

Deși atingi aceste puncte-cheie, este posibil să continui să fii nefericit. De ce? Deoarece cei 3 factori sunt doar surse externe de fericire.

Printre sursele interne care te fac fericită sunt atitudinea pozitivă, dar și faptul că îți ții mintea mereu ocupată. Deși majoritatea persoanelor visează la zile nesfârșite de stat degeaba, se pare că adevărata fericire vine atunci când mintea ta este ocupată (vorbind, inventând lucruri sau făcând sex), conform psychologytoday.com.

Așadar, nu te baza pe căsătorie pentru a fi fericită, deoarece fericirea din primele zile va începe să scadă. Fie că ești singură sau măritată, interacțiunile sociale și faptul că faci ceva care îți oferă împlinire te vor ajuta să obții fericire pe termen lung, potrivit telegraph.co.uk

S-a deschis traficul pe Transalpina. Există însă RESTRICȚII orare!

Învaţă cum să îţi cureţi cuptorul cu microunde: Durează câteva minute

Cum îți determini întreaga FAMILIE să aibă un stil de viață sănătos

Nimeni nu trebuie să îți spună ce să faci. Dacă vrei să te măriți, mărită-te! Dacă vrei să fii singură, fii singură! Fii atentă la ceea ce te face fericită, fii creativă, dezvoltă-te ca persoană, iar povestea ta sigur va avea un final fabulos.

Comentarii: