SANATATE

Secretele pe care nu le-ai ştiut până acum: Cum te poţi vindeca de boli GRAVE

Acestea sunt secretele pe care nici măcar nu le-ai bănuit până acum, dar ţi le spunem noi. Cum te poţi vindeca de boli grave? Nimic mai simplu.

Usturoiul a fost mereu subiectul unor cercetări ştiinţifice. Cele mai multe au vrut să afle care sunt beneficiile usturoiului pentru sănătate.
Cercetătorii de la Universitatea din California au arătat că alicina, ingredientul care dă mirosul puternic al usturoiului, luptă împotriva infecţiilor. De asemenea, aceeaşi substanţă ajută şi la dilatarea vaselor de sânge şi îmbunătăţeşte circulaţia.
Potrivit nutriţioniştilor, usturoiul aduce numeroase beneficii pentru sănătate. Un grup de cercetători de la Universitatea din Florida a descoperit că usturoiul poate creşte numărul de limfocite T din sânge, care joacă un rol foarte important în creşterea imunităţii.
Usturoiul conţine alicină, o substanţă considerată antibiotic natural, care are rol antiviral, antiinflamator şi antifungic. Usturoiul este recomandat în cazul răcelilor, dar şi a bolilor remuatice, afecţiuni digestive, pneumopatii, gripă, bronşită cronică, astm, tuse, febră, diabet sau tulburări ale ritmului cardiac.
Usturoiul este bogat în fier şi este de mare ajutor atunci când sunt anemii şi lipsă de fier în organism. De asemenea, usturoiul are un conţinut de polisulfid, o substanţă care aduce efecte benefice asupra inimii şi protejează organsimul de boli cardiovasculare.
Usturoiul conţine şi mangan, un mineral care menţine nivelul de colesterol bun la nivel normal şi îl scade pe cel rău. În urma unor studii s-a ajuns la concluzia că cei care consumă des usturoi ar fi protejaţi mai bine de cancer la stomac sau colon. De asemenea, există cercetări care arată că usturoiul ajută la îmbunătăţirea sistemului digestiv precum şi în tratarea constipaţiei.
Egiptenii găteau usturoiul şi spuneau că dă energie, iar grecii antici credeau că vindecă infecţii şi îl foloseau şi în tratarea leprei. De asemenea, romanii dădeau usturoiul soldaţilor pentru a le creşte rezistenţa. La jumătatea anilor 1800 s-a descoperit faptul că usturoiul poate omorî bacteriile.
În ceea ce priveşte contraindicaţiile, usturoiul nu este indicat celor care suferă de hipotensiune pentru că ar putea scădea valorile tensiunii arteriale. De asemenea, trebuie să consume cu moderaţie usturoi şi cei care au probleme gastrice, întrucât ar putea provoca arsuri stomacale. Nici femeile care alăptează nu trebuie să exagereze cu usturoiul întrucât substanţele s-ar putea transmite în lapte, iar sugarul ar putea suferi de probleme digestive.
 
De asemeneausturoiul poate trata herpesul şi ciupercile de la nivelul picioarelor, dar şi negii.  De asemenea, are un puternic efect antiinflamator, ajutând organismul să lupte contra alergiilor. Contribuie la eliminarea toxinelor din ficat, protejându-l în acelaşi timp, conform cancan.ro. Folosit zilnic, întăreşte sistemul imunitar reducând numărul şi frecvenţa răcelilor, ajută la tratarea iritaţiei gâtului şi scade riscul de a avea cancer.

Comentarii: