NUTRITIE

Top 2018: CELE MAI TOXICE fructe și legume. Căpșunile și spanacul ocupă primele locuri

Căpșunile ocupă din nou primul loc în topul celor mai toxice fructe și legume din supermarket. Sunt urmate de spanac și lista continuă cu alte produse pe care le consumăm cu regularitate.

O singură căpșună din supermarket poate să conțină peste 20 de pesticide, se arată raportul realizat în 2018 de Environmental Working Group, citat de CNN.

Din 2004, această organizație realizează anual un top cu cele mai toxice fructe și legume din magazine, analizându-le concentrația de pesticide.

CITEȘTE ȘI: Care sunt SINGURELE vitamine de care ai nevoie în fiecare zi

Se pare că acesta este al treilea an consecutiv în care căpșunile ocupă locul fruntaș în topul celor mai toxice fructe și legume.

Foto: edition.cnn.com

Pe locul doi a ajuns spanacul pe care îl consumăm frecvent și care s-a dovedit a fi foarte contaminat cu pesticide.

Foto: edition.cnn.com

Ca să faci alegerile corecte, iată topul celor mai toxice fructe și legume:

CITEȘTE ȘI: Caisele, un adevărat miracol pentru sănătate: Recomandări şi sfaturi de la specialişti

1. Căpșunile;
2. Spanacul;
3. Nectarinele;
4. Merele;
5. Strugurii;
6. Piersicile;
7. Cireșele;
8. Perele;
9. Roșiile;
10. Țelina;
11. Cartofii;
12. Ardeii grași.

De asemenea, trebuie să știi că pe primul loc în topul celor mai curate fructe și legume se găsește avocado. Acesta s-a dovedit a avea cantități mici de pesticide, iar alături cu alte produse poate să fie consumat mai în siguranță.

CITEȘTE ȘI: Face senzaţie în magazine, dar şi pe net: Fructul care a înnebunit milioane de oameni

Iată cum arată topul celor mai curate fructe și legume pe care le poți consuma:

1. Avocado;
2. Porumb;
3. Ananas;
4. Varză;
5. Ceapă;
6. Mazăre congelată;
7. Papaya;
8. Sparanghel;
9. Mango;
10. Vinete;
11. Pepene galben;
12. Kiwi;
13. Conopidă;
14. Broccoli.

Aceste rezultate sunt îngrijorătoare și sunt menite să avertizeze consumatorul cu privire la cantitățile exagerate de pesticide care sunt adesea folosite.

CITEȘTE ȘI: Ce trebuie șă știi când cumperi salată și ceapă verde

Consumul acestor produse este foarte nociv în special pentru copii, deoarece pot să producă probleme serioase pe termen lung. ”Pesticidele pot să cauzeze tulburări neurologice sau comportamentale, defecte congenitale, astm și cancer”, avertizează autorii studiului.

De asemenea, o mulțime de studii au demonstrat cât este de nocivă expunerea fătului la aceste pesticide în timpul sarcinii. Alte cercetări au descoperit o legătură între consumul alimentelor cu multe pesticide și o scădere a fertilității în cazul femeilor. Un studiu a arătat că femeile care au făcut tratamente pentru stimularea fertilității, dar obișnuiau să consume aceste produse cu conținut mare de pesticide, au avut șanse mult mai mici de a rămâne însărcinate.

CITEȘTE ȘI: Ce legume SĂ EVIȚI dacă ai probleme cu TIROIDA

Specialiștii susțin că aceste fructe și legume care au un conținut exagerat de pesticide trebuie consumate numai dacă sunt organice sau din surse sigure verificate.

Dacă nu ai alte soluții și vrei să consumi aceste fructe și legume este foarte important să le speli foarte bine. O modalitate ca să reduci cantitatea de pesticide este aceea de a le lăsa câteva minute într-un bol cu apă și bicarbonat de sodiu, explică un specialist citat de CNN.

CITEȘTE ȘI: Cum îți dai seama dacă produsele lactate din magazin conțin ULEI DE PALMIER

De asemenea, dacă nu te-ai uitat până acum pe eticheta fructelor și legumelor pe care le cumperi ar fi cazul să te asiguri că facă acest lucru.

Comentarii: