REVIEW

NU arunca legumele moi din frigier! Iată cum le poţi folosi

De câte ori nu ai aruncat legumele din frigider pentru că s-au înmuiat şi ai avut impresia că nu ai ce să mai faci cu ele?

Înainte de a te îndrepta spre coşul de gunoi, gândeşte-te că poţi salva o parte din aceste legume. Iată câteva sfaturi care îţi pot fi de folos:

Rădăcinoasele

Ţelina, morcovii, pătrunjelul, păstrârnacul sau ridichiile încep să se deshidrateze dacă sunt ţinute în frigider o perioadă mai lungă de timp. Din momentul în care sunt culese, apa începe să se evapore, făcându-le din ce în ce mai moi. Nu putem să contracarăm acest proces decât folosind tot apă.

CITEȘTE ȘI: Care este valoarea normală a PULSULUI. Cum variază aceasta în funcție de vârstă

Este suficient să le tăiaţi vârfurile şi să le puneţi într-un bol cu apă rece timp de 30 de minute. Bineînțeles, trebuie să faceţi acest lucru înainte să înceapă să mucegăiască!

Legumele cu frunze verzi

Acelaşi proces de deshidratare este valabil şi în cazul legumelor cu frunze verzi. Dacă ajung să aibă mucegai şi să devină vâscoase, atunci gunoiul este drumul cel mai sigur de urmat.

CITEȘTE ȘI: Invazia gândacilor urât mirositori. Cât de nocivi sunt și cum putem scăpa de ei

Dacă însă nu au ajuns în acest stadiu, este suficient să le puneţi într-un vas cu apă rece şi să le lăsaţi acolo până când se revigorează.

Folosiţi legumele aşa moi cum sunt

Dacă nu aveţi timp de trucuri, nu vă panicaţi. Există soluţii care vă permit să le folosiţi aşa moi cum sunt. Sunt perfecte pentru supe sau tocăniţe, mai ales dacă adăugaţi şi câteva ierburi aromatice.

CITEȘTE ȘI: Conopidă întreagă la cuptor / REȚETE SIMPLE

Legumele mai moi precum broccoli sau conopidă pot fi transformate în supă cremă sau piure. Oricare dintre legume pot fi puse într-un blender şi transformate în smoothie.

Foto: exquis.ro

O altă variantă pentru morcovi sau păstârnac este să îi stropiţi cu puţin ulei, sare şi piper şi să-i lăsaţi la cuptor câteva minute. Nimeni nu va ştii că erau moi atunci când le-aţi scos din frigider.

Comentarii: