NUTRITIE

Nu te înfometa, tratează CAUZA kilogramelor în plus, recomandă medicul militar care a dat jos 100 de kilograme

Foto: Adevărul.ro

 

Un medic militar a început o afacere pe care a testat-o mai întâi pe el însuşi. După ce a slăbit 100 de kilograme în opt luni, a devenit antrenor al sănătăţii, aşa cum îi place să se autonumească, pentru mii de oameni supraponderali.

În România, reţetele de slăbit sunt la modă, spune medicul, dar foarte puţini oameni tratează cauzele reale ale kilogramelor în plus.

”Aici avem o poză a mea de acum 6 ani. Aveam aproape 200 de kilograme pentru că munceam foarte mult, nu eram atent la nutriţie. Nu ne interesează numai greutatea, ci proporţia între muşchi, oase, apă şi grăsime.” spune medicul Florin Ioan Bălănică.

Foto: Facebook.com

Florin Bălănică a investit peste 300.000 de euro într-o clinică în care oamenii supraponderali primesc, în loc de operaţii estetice, antrenament pentru schimbarea stilului de viaţă.

Retenția de apă. Remediile naturale pentru combaterea ei

Cum scapi de POFTA de alimente nesănătoase

De ce NU trebuie să munceşti peste 55 de ore pe săptămână: La ce riscuri de expui

Metoda medicului Florin Bălănică îmbină elementele de nutriţie cu managementul stresului, postura şi inserţia socială

Practic pacientul este analizat de la dentiţie, până la poziţia în scaunul de la birou şi grupul de prieteni.

”Dacă ai prieteni care te invită la grătare şi la chefuri nocturne, atunci poţi avea un răspuns pentru kilogramele în plus”, spune medicul conform digi24.ro.

Nu contează câte kilograme se pierd, ci cum se stabilizează pierderea acestor kilograme!

Potrivit unui studiu, dulciurile şi produsele de patiserie sunt printre opţiunile de zi cu zi pentru 40% dintre români. Când vine vorba de consumul produselor fast-food, aproape 12% fac această alegere cel puţin o dată pe săptămână.

De ce Steve Jobs NU ÎȘI lăsa copiii să folosească iPad-uri

PERICOLELE statului îndelungat pe scaun

Din 6.500 de pacienţi care au trecut prin clinica lui în ultimii ani, 30% sunt copii.

În cazul celor din urmă situația este mult mai gravă. ”Primesc premii, dulciuri, chipsuri, lucruri nesănătoase. Merg la zilele colegilor în fast food şi părinţii nu ştiu cum să abordeze acest lucru. Ziua de duminică este o zi de relaxare în care se consumă freshuri de fructe cu pizza, cu paste, toate amestecate” , atrage atenția medicul.

Alimentaţia haotică face ca mai bine de jumătate dintre români să fie supraponderali sau obezi, conform celui mai recent studiu IMAS.

Potrivit datelor, aproape un milion de români mănâncă o singură dată pe zi, iar micul dejun, considerat de nutriţionişti drept cea mai importantă masă a zilei, este omis de 35% dintre români.

Nu te îngrași pentru că mănânci, ci pentru că nu ai setarea mentală potrivită

”Medicina de prevenţie trebuie să acopere peste 80% din nevoile oamenilor, restul fiind responsabilitatea medicinei de urgenţă şi a chirurgiei. La noi e tocmai pe dos.

Medicii care ar trebui să facă prevenţie, scriu hârtii şi nu beneficiază de credibilitate în faţă pacientului, şi de aici confuzia, iar medicii „cu renume” sunt suprasolicitaţi. Este imposibil să faci prevenţie de calitate cu 50 de persoane la uşă (…).

Motivul pentru care ÎNCHIZI OCHII atunci când încerci să-ți amintești ceva

Profesori de renume CONTRAZIC OMS: când trebuie SĂ RENUNȚI la administrarea unui ANTIBIOTIC

DE CE au fost RETRASE de pe piață, în ultimul an de zile, PESTE 600 de medicamente

Românul este oricum obişnuit să meargă la cel mai bun doctor, ales de multe ori pe criterii „obiective” şi numai atunci când e groasă. Sănătatea poate fi gratuită atunci când înţelegem să facem parte din sistem, altfel: „dau oricât domnu’ doctor doar să mă fac bine”. Doctorii nu sunt Dumnezeu (…). Vindecarea vine din altă parte”, susține medicul Florin Bălănică.

„Cotrobăim isteric prin frigider, deși nu ne e foame”

Ideea conform căreia avem probleme cu greutatea că urmare a ceea ce mâncăm, cât şi mai ales cum, este adevărată.

Dar nu aici căutăm problema. Nu aici găsim cauza. Realitatea este că mintea este responsabilă. Aceea parte de subconştient care ne „bagă în cap” obsesiv că suntem graşi, că nu ne place cum arătăm, că avem defecte fizice, că ne e foame, că nu ne săturăm cu o porţie decentă de mâncare, că ceva nu-i în regulă cu corpul nostru. Aici e adevărată problema! De acolo ies pe bandă rulantă motivele pentru care alegem să mâncăm haotic şi nesănătos, să continuăm să cotrobăim isteric prin frigider, deşi foamea ne-a fost demult potolită, să ne furăm singuri căciulă când umplem inconştient coşul de cumpărături cu toate prostiile.

Ce să NU mănânci niciodată pe stomacul GOL. Iată de ce!

GESTUL cu care îi frângi inima în funcţie de zodia lui

”Setarea mentală este cheia. Şi, odată cu ea, intră în scenă şi expertul în nutriţie care ne învaţă ce alimente ne fac bine, ce combinaţii nutriţionale îşi doreşte corpul nostru, de ce şi care este acea reţetă care ni se potriveşte stilului de viaţă pe care îl abordăm” concluzionează medicul.

Comentarii: