NUTRITIE

Dieta de primăvară. Slăbește și combate simptomele asteniei, în același timp

Foto: Pinterest.com

Dieta de primavara nu este o cura de slabire si nici o cura de detoxifiere in sensul strict al cuvantului, ci inseamna o alta abordare a nutritiei cu scopul de a completa carentele din perioada rece a anului si dea elibera organismul de toxine.

Dieta de primavara aduce nu numai un plus de energie, dar mai ales sanatate si frumusete, scopul ei fiind acela de a te combate astenia de primavara, carentele de vitamine si minerale, de a imbunatati aspectul pielii si, eventual, de a scapa de cateva kilograme, desi nu acesta este scopul principal urmarit de dieta de primavara.

Asadar, dieta de primavara trebuie sa combata cele mai comune simptome ale trecerii de la iarna la primavara, ca sezon intermediar. Neplacerile primaverii inseamna: kilograme in plus, o piele uscata si deshidratata, oboseala, somnolenta dar si nerabdare, agitatie si frustrare. De aceea, dieta de primavara tinteste organele vitale: ficatul, rinichii, glandele si pielea care au nevoie de un impuls care sa le ajuta sa se improspateze, iar aceasta se face prin alimentatie.

CITEȘTE ȘI: Cercetătorii au aflat CE le LIPSEȘTE copiilor născuţi prin cezariană

Pentru a sprijini si stimula activitatea biologica, in crestere primavara, dieta de primavara inseamna alimente usor de digerat consumate in cea mai mare masura crude, inlocuirea carnurilor cu lactate, a grasimilor animale cu cele vegetale, a conservelor cu fructe si legume proaspete,  notează healthline.com.

Iata regulile de baza in dieta de primavara:

Evita sarea. In felul acesta elimini apa din tesuturi.
Evita zaharul. Inlocuieste zaharul cu miere.
Consuma alimente care au gust amar. Sustin bila si ficatul. Asta inseamna secara, alac, andive, anghinare.

CITEȘTE ȘI: 

Cum identifici MIEREA CONTRAFĂCUTĂ

AVERTISMENTELE transmise de UNGHII cu privire la sănătatea întregului organism

Evita alimentele acre. Ramane pe lista doar sucul de lamaie si otetul natural din vin fermentat sau otetul de mere.
Consuma legume si fructe bogate in fier. Asta inseamna cura de urzici, papadie, arpagic, salata si patrunjel.
Cuvatul cheie in dieta de primavara este „fier”. Ideale sunt: fasolea neagra, lintea, mazarea si spanacul. Sunt bune si cele congelate.

Foto: Exquis.ro

► Sunt binevenite si fructele uscate: stafide, caise, smochine si curmale. Seria este completata de nuci, migdale si alune, dar si seminte de in, seminte de dovleac si de floarea soarelui. Toate trebuie consumate crude in cantitati mici, dar in fiecare zi.
Cura de clorofila este o parte importanta in dieta de primavara. Aceasta inseamna broccoli, fasole verde si spanac. Sunt preferate legumele proaspete, dar sunt binevenite si legumele congelate, pana in momentul in care trufandalele vor invada pietele.

CITEȘTE ȘI: 

Dieta pentru MENOPAUZĂ

4 Condimente MAI PUȚIN CUNOSCUTE pentru preparate mai gustoase!

► Esential in dieta de primavara este si hidratarea. Chinezii recomanda ca primavara sa bem cel putin 2 litri de lichide, pentru a sustine eliminarea toxinelor si improspatarea sangelui.
Miscarea fizica este obligatorie, dar prin miscare se intelege plimbare in are liber, in soare.

Dieta de primavara este o dieta de lunga durata, iar in cadrul unui plan alimentar sanatos poate fi un stil de viata in martie si aprilie.

Comentarii: