SANATATE

Efectele negative ale slăbitului: Bolile GRAVE de care trebuie să te fereşti

Foto: Pinterest.com

Îţi doreşti enorm să slăbeşti? Te-ai îngrăşat mai mult decât îţi doreai şi ţi-ai pus în gând să dai kilogramele jos? Ei bine, mare atenţie. Slăbitul poate aduce şi boli extrem de grave.

 

Pierderea în greutate poate fi definită ca un proces de scădere a masei corporale fie prin eliminarea excesului de lichide, fie prin eliminarea grăsimii corporale. Ea este, de cele mai multe ori, intenționată, dar nu toți oamenii știu că slăbitul are un puternic impact emoțional fizic și psihic.

 

Pentru că este important ca fiecare persoană care vrea să slăbească să le cunoască, iată câteva dintre efectele emoționale (pozitive și negative) ale pierderii în greutate.

CITEȘTE ȘI:

Care sunt cele mai PESIMISTE zodii. Ferește-te cât poți de mult!

Ce note au luat artiștii la Bacalaureat

Cum poți să-ți SCHIMBI viața învățând să investești în tine

Efecte pozitive

Ai mai mult respect pentru tine

Atunci când ajungi să ai numărul de kilograme dorit, acest lucru dă un impuls nivelului tău de încredere și, ca rezultat, crește nivelul de respect de sine. Te simți mai încrezătoare să porți anumite articole vestimentare și te simți liberă să acționezi așa cum îți dorești, fără a te gândi la ce spun cei din jur.

CITEȘTE ȘI:

Care sunt zodiile care te MINT în faţă

Greșeli vestimentare pe care NU mai ai voie să le faci după 30 de ani

Descoperire istorică a specialiştilor: Ce declanşează maladia Alzheimer

Ai mai multă stimă de sine

Nivelul de stimă crește pe măsură ce slăbești. Se observă o creștere a acesteia atunci când pierderea în greutate este cauzată de schimbarea stilului de viață și nu prin mijloace artificiale, cum sunt intervențiile chirurgicale sau pastilele. Relația dintre stima de sine și pierderea în greutate pare să aibă o natură liniară.

CITEȘTE ȘI:

Zodiile de care bărbații se îndrăgostesc IREMEDIABIL

ATENȚIE! Greșeli pe care le faci când te speli pe mâini

Ai probleme cu stomacul? Ce trebuie să mănânci când ai dureri

Efecte negative

Te vei confrunta cu momente de depresie

Depresia poate fi o consecință a modificărilor alimentare pe care le faci când vrei să slăbești. În plus, pierderea unui număr mare de kilograme este asociat cu depresia și pierderea stimei de sine.
Vei atrage atenția, lucru care nu-ți place

Oamenii care se confruntă cu kilograme în plus au tendința de a se ascunde sub mai multe haine. Când te confrunți cu schimbări de greutate drastice, persoanele din jur observă și te complimentează și s-ar putea ca tu să nu le apreciezi, conform RTV. În plus, vei atrage bărbații și poate fi dificil pentru tine, mai ales la început.

Vei deveni vulnerabil

Oamenii iubesc să vadă un suport emoțional și să se simtă protejați. Odată ce ajungi la numărul de kilograme dorit, te vei simți vulnerabil față de evenimentele din jurul tău.

Comentarii: