SANATATE

Vrei să ai o viaţă sănătoasă: Ce trebuie să consumi pentru a fi în formă

Foto: Pinterest.com

Vara este cel mai plăcut anotimp din an, dar şi cel mai pretenţios. Dacă nu ai grijă ce consumi, poţi avea mari probleme de sănătate. Îţi oferim o listă cu legumele şi fructele care nu trebuie să îţi lipsească de pe masă în anotimpul cald.

 

Din cauza stilul de viață activ, de multe ori nu reușim să măncăm și nici să bem suficientă apă, ceea ce poate avea consecințe grave asupra sănătății. Pentru evita diferite boli, include în alimentație mai multe legume și fructe, mai ales în timpul verii, când corpul are nevoie de mai multă energie.

Produsele pe care trebuie să le incluzi în alimentație pentru a avea o dietă echilibrată și sănătoasă sunt:

Poziţiile erotice IDEALE pentru fiecare TIP de orgasm

Atentie, subiect TABU! Ce să faci atunci când partenerul suferă de depresie?

Greșeli vestimentare pe care NU mai ai voie să le faci după 30 de ani

Apă

Consumul a cel puțin 3 litri de apă în timpul verii este necesar. Apa ajută la inhibarea leziunilor celulare și la stimularea fluxului sangvin, prevenind deshidratarea și mai multe boli. Apa este esențială pentru buna funcționare a organismului!

Zodiile care NU știu să piardă. Te numeri printre ele?

Descoperire istorică a specialiştilor: Ce declanşează maladia Alzheimer

George şi Amal Clooney, prima vacanţă alături de gemenii lor, Ella şi Alexander / FOTO

Lămâie

Lămâia conține acid citric, care elimină toxinele și substanțele nefolositoare din organism. În plus, ajută la reducerea inflamației și la scăderea în greutate. Lămâia mai este și sursă de potasiu, care se acumulează în oase și mușchi. Bea zilnic apă cu suc de lămâie, cel puțin două pahare.

Fructe de pădure

Zmeura, murele și afinele sunt surse bogate de minerale și fibre și sunt foarte bune pentru gustarea dintre mese. Substanțele nutritive prezente în aceste fructe vor stimula activitatea creierului, imunitatea și dezvoltarea celulară. Mănâncă în fiecare zi câte o ceașcă de zmeură, afine sau mure.

Cum arată vila Nadiei Comăneci din America. La cât este este evaluată proprietatea

Alimentele pe care NU trebuie să le combini cu LAPTE

Marele secret al celor care au renunţat total la zahăr: Cum au reuşit

Măr

Câți dintre noi au obiceiul de a mânca câte un măr zilnic? Probabil că foarte puțini. Mărul conține foarte multe minerale și antioxidanți care reduc riscul de diabet, cancer și afecțiuni cardiovasculare. În plus, vitamina C care se găsește în fruct întărește mușchii și menține dantura puternică și sănătoasă.

Migdale şi caju
Beneficiile acestor alune sunt nenumărate. O ceașcă de caju te ajută să ții la distanță afecțiunile. În schimb, migdalele sunt foarte bune pentru păr, piele și inimă. Include-le zilnic în alimentație, ca să ai mai multă energie.
Legume verzi
Consumul de legume verzi zilnic previne căderea părului, stimulând creșterea lui. Mai mult, substanțele nutritive din legume sunt esențiale pentru organism, conform clickpentrufemei.ro. Ori de câte ori te simți obosită, mănâncă o porție de spanac. Acesta îți va da energia de care ai nevoie pentru întreaga zi.
Peşte
Includerea peștelui în alimentație asigură sănătatea inimii. Peștele este sursă bogată de acizi grași Omega-3, substanță nutritivă de care inima are nevoie, deoarece ține sub control tensiunea arterială și nivelul de colesterol.

Comentarii: