FRUMUSETE

Cum să scapi de burtă FĂRĂ să faci exerciții

Abdomenul tău poate să fie plat dacă ai grijă la câteva trucuri care funcţionează asupra sistemului digestiv. Atunci când nu ai timp de exerciţii fizice care sunt cele mai bune pentru tonifierea şi funcţionarea corectă a sistemului digestiv, poţi să pui în aplicare aceste sfaturi care previn apariţia balonării şi a flatulenţei.

Chiar dacă balonarea este un efect natural al corpului care apare după ce bacteriile intestinale au grijă de digestia ta, trebuie să ştii că are foarte mare importanţă ceea ce mănânci şi bei. Trebuie să ştii că cu cât stomacul tău va digera mai greu alimentele, cu atât se va produce o cantitate mai mare de gaze intestinale.

Cum ÎL SCHIMBI în funcție de zodie

Rețete DIETETICE de deserturi cu fructe

Masajul şi câteva sfaturi alimentare de care trebuie să ţii cont te pot ajuta să previi efectul neplăcut de balonare. Acestea sunt cele mai utile metode care previn balonarea, însă dacă faci cu regularitate exerciţii pentru abdomen vei întări musculatura şi nu vei resimţi atât de intens senzaţia de burtă umflată, notează brightside.me.

Senzaţia de abdomen umflat este foarte supărătoare, dar ca să scapi de balonare poţi să recurgi la următoarele trucuri care au rolul de a uşura procesul de digestie. Iată cum să scapi de burtă fără să faci exerciţii:

Masajul

Există trei feluri de masaje simple pe care le poţi aplică în zona abdominală şi care te ajută să ai o digestie mai bună.

Primul tip de masaj se face deasupra buricului, plasând patru degete deasupra lui pentru a stabili zona care trebuie masată.

Cât de NOCIVĂ este CEARA folosită la conservarea fructelor din comerţ

ATENȚIE! Ce conține, de fapt, pâinea pe care o cumpărăm

Cum se prepară CORECT pastele. Secretul din bucătăriile restaurantelor

Acel punct trebuie masat timp de 2-3 minute în sensul acelor de ceas şi în sens invers. Dacă masajul a fost realizat bine trebuie să simţi un gust acru în gură şi să simţi o creştere a cantităţii de salivă. Acest masaj reduce formarea gazelor intestinale şi stimulează buna funcţionare a stomacului.

Foto: brightside.me

Al doilea tip de masaj se face tot deasupra buricului, plasând două degete deasupra lui pentru a stabili zona care trebuie masată. Deasupra celui de-al doilea deget este punctul care trebuie presat şi masat timp de 2-3 minute în sensul acelor de ceas şi în sens invers. Acest masaj te ajută să scapi de retenţia de apă şi de senzaţia că ai corpul foarte greu.

Foto: brightside.me

Al treilea tip de masaj se face sub buric, plasând patru degete sub el pentru a stabili zona care trebuie masată. Fix sub degetul mic este punctul care trebuie presat şi masat timp de 2-3 minute în sensul acelor de ceas şi în sens invers. Acest masaj stimulează puternic sistemul digestiv şi dacă este efectuat corect te va scăpa de senzaţia de balonare.

Foto: brightside.me

Pe lângă aceste tehnici de masaj care au rolul de a îmbunătăţi digestia mai poţi să urmezi câteva sfaturi care te ajută să previi balonarea:

Bea pe stomacul gol un pahar de apă călduţă cu lămâie

Acest obicei pe care este bine să-l aplici în fiecare dimineaţă cu 15-30 de minute înainte de a lua micul dejun va regla secreţia acidului gastric, eliminând astfel riscul de a avea arsuri stomacale şi va preveni formarea gazelor intestinale.

Cum te dau de gol HAINELE alese în privința stării tale emoționale

Trucuri vestimentare pentru BĂRBAȚI pentru a rezista la peste 35 de grade / GALERIE FOTO

Legătura dintre mâncare şi apariţia cârceilor în timpul înotului

Nu consuma lapte sau cafea la micul dejun

Laptele stimulează secreţia acidului gastric şi creşte aciditatea în corp. Chiar dacă multă lume se gândeşte la lapte ca fiind un aliment uşor, acest lucru nu este deloc adevărat, el fiind destul de greu de digerat. În schimb este mult mai bine să optezi pentru iaurt simplu sau chefir, deoarece acestea conţin probiotice care reglează digestia. Nici cafeaua nu este tocmai prietenoasă cu sistemul digestiv, astfel că dacă o bei dimineaţa vei resimţi mai intens senzaţia de balonare pe parcursul zilei.

Nu consuma lichide în timpul mesei

Lichidele pe care le bei în timp ce mănânci vor dilua acidul gastric şi împiedică enzimele să digere eficient alimentele consumate. Astfel împiedici digestia, alimentele ajung să fermenteze şi se formează gaze şi apare senzaţia de balonare.

Nu consuma alcool pe stomacul gol

Acest obicei va stimula producerea acidului gastric care în absenţa alimentelor va încetini funcţionarea stomacului. Dacă este consumat în cantităţi mari şi frecvent, alcoolul distruge flora intestinală şi digestia va fi mult îngreunată.

Cel mai IEFTIN tratament împotriva căderii părului, cu efecte imediate

Remedii naturale: Cum scapi de gazele de la stomac

Lucrurile din casă, vinovate de apariția stresului. La ce trebuie SĂ RENUNȚI?

Bea ceai de ghimbir

Ghimbirul calmează stomacul şi reduce gazele intestinale. Bea ceai sau, pe caniculă, limonadă cu ghimbir.

Fereşte-te de prăjeli, dulciuri şi alimente grele

Acestea stau mult timp în intestine, deoarece sunt digerate greu şi favorizează formarea gazelor intestinale.

E DOAR de la alimentaţie! Iată de ce femeile vorbesc mai mult decât bărbaţii / STUDIU

Cum sunt ORGIILE în realitate. Dezvăluiri INEDITE ale participanților

Ce băuturi alcoolice preferă tinerii din ziua de azi, în funcție de ocaziile de consum / STUDIU

Nu exagera cu alimentele bogate în fibre

Leguminoasele, legumele şi fructele sunt foarte sănătoase, însă nu înseamnă că trebuie să le consumi în cantităţi exagerate. Două porţii de fructe pe zi sunt suficiente pentru a furniza corpului fibrele necesare. De asemenea, legumele trebuie să ocupe mai mult de 60% din farfuria ta, însă alege-le să fie diverse şi consumă-le în cantităţi normale.

Comentarii: